Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Jó napot kivánok Ügyvéd Nő.
A kérdésem az lenne,mit tehetek ilyen esetben,10 éve cukorbeteg vagyok,nem inzulinos.
A munkahelyemen a főnököm azt mondta,csak egyszeri étkezés van30perc.Én mondtam neki,hogy cukorbeteg vagyok,nekem ennem kell,3óránként,én sem mehetek el az étkezdében megenni egy szendvicset?Erre a válasz ez volt oldjam meg,megmondtam nincs,csak fél óra kajaidő,nincs eljárkálás a szalagról!!4éve van nálunk az új igazgató,de most lett ilyen csak,eddig nem volt vele gond.A válaszára én ezt feleltem,akkor egyek a szalagon,a porban,piszokban,vagy hogy oldjam meg?Erre ő nem érdekli oldjam meg!!Mit tegyek,vegyem fel a beszélgetésünket,vagy mit tehetek én?Mint egy egyszerű gyári munkás?Csomagoló.
Vannak jogaim,vagy mit tehetek??
Válaszát előre is köszönöm..

Szakértőnk válasza

Tisztelt Uram!
Kérdéséből nem egyértelmű, hogy már cukorbeteg volt-e, amikor elkezdett dolgozni a kérdéses cégnél. Ha igen, akkor a felvételi lapján szerepeltetnie kellett, hogy krónikus betegségben szenved. Amennyiben ez így történt, akkor a munkaadó tudott az Ön állapotáról, így köteles az Ön számára biztosítani a szükséges feltételeket a cukorbeteg diéta megfelelő betartásához.
Ha már ott dolgozott, és később lett cukorbeteg, akkor erről tájékoztatnia kellett a munkaadóját. Ha ez megtörtént, akkor az előzőekben leírtak vonatkoznak rá.
Javaslom, hogy keresse fel az üzemorvost, és kérjen tőle igazolást arról, hogy a diabétesz miatt Önnek 3 óránként szükséges étkeznie. Az üzemorvosi szakvélemény alapján a munkáltató köteles biztosítani az egészséges munkavégzéshez szükséges körülményeket.

Üdvözlettel,
Dr. Dombrády Andrea

cukorbetegwebaruhaz