Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Tisztelt Dr. Nő/Úr

Körülbelül 4 éve mondták ki rólam hogy II típusú cukorbetegségem van. meforal gyógyszert írtak fel (2x500mg os naponta). Akkoriban 8 - 9 cukrom volt éhgyomorral.
Nem sokat ettem évekig hátha segít, igaz nem mondhatnám hogy megválogattam az étkeket(sőt), és hiába mozogtam sokat, biciklizés gyaloglás, nem fogytam. Cukrom sem volt jó. Most fiammal össze állítottunk egy 1100-1200 kcal / 120-130g diétát (ügyelve a lassú és gyors felszívódású Ch ra). Mérünk mindent. 1 hete alkalmazzuk. Bírom nincs fáradtság éhség érzet, a cukrom éhgyomorri lement 6.7-7 egységre. Viszont a súlyom nem csökken. Kereken 100 kg vagyok, magasságom 163 cm.
Túl korai még ezt a súly csökkenést várni, vagy változtatni kéne az étrenden, netán mi lehet az oka, mi ilyenkor az eljárás (hogy elérjük a súly csökkenést is) ?
És mire figyeljünk a diéta alatt/ mikor és miért mérjünk vércukrot, mikor lenne várható fogyás?
Előre is köszönöm. 54 éves nő.

Szakértőnk válasza

Kedves Érdeklődő!
Ez a diéta biztosan nagyon hasznos lesz az Ön számára, azt javaslom, hogy alkalmazza tovább. Pár hét múlva már el fog kezdődni a súlycsökkenés is, de a diétás étkezés mellett hosszú távú kitartásra és türelemre is szüksége van. 1-2 hét elteltével még nem lehet eredményt várni.
Heti 2-3 alkalommal közvetlenül étkezés előtt, és étkezés után 1,5 órával, párban javaslom a mérést, mindig másik főétkezés (reggeli, ebéd, vacsora) kapcsán.
Kívánom, hogy legyen az év elejei életmódváltása tartós és hatékony!
Üdvözlettel!
Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna

cukorbetegwebaruhaz