Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legújabb kérdések szakértőinkhez

Tisztelt,Doktor Nő!
Fiamnak,16 éves múlt 6 hónapja fája a feje nap mint nap.Reggeltől estig(éjjel nem) változó intenzitással.Az első 2-3 hétben az ilyenkor elvégezendő protokoll vizsgálatokat elvégezték.(Vércukrot nem!!)Minden negatív...fájdalom ambulancia nem segít,pszihiáter felírt egy Atarax nevű szorongásoldót,mert Boti szorong és depritív.eddig nem segített.4 hete szedi.Kísérő tünetek még:folyton éhes,nagyon és szomlyúság gyötri 3-4 liter folyadékot iszik.Laktóz érzékeny is.Diétát most nagyon szigorúan tart...Nagyon sokat izzad,viszket mindene.Bevallása szerint reggel fáradtan ébred.Most végre csináltak neki egy terheléses v.c vizsgálatot...ennek eredménye:ÉH.GY.:5.5 FÉL ÓRÁS:11.6 EGY ÓRÁS:7.1 MÁSFÉL ÓRÁS:10.5 KÉT ÓRÁS:5 Magán úton elvittem MR vizsgálatra,az is negatív.Kortizol vizsgálatot is csináltattam,délutáni értéke:190,4mmol/lIgazából az orvosok azt mondják ezt fogadjuk el...majd elmúlik!!!????Nincs szervi baja....nem hiszem el!!!!Valami okozza az állandó kinzó fejfájást!ezt nap mint nap látni egy anyának..borzasztó!Szeretnék egy olyan orvost,aki minden eshetőséget számba vesz és olyanokra is gondol,amire más nem,hogy végre végére járjunk.Tisztelettel megköszönöm válaszát.Egy aggódó édesanya:

Szakértőnk válasza

Tisztelt Érdeklődő!
A nagyfiánál észlelt tünetek -a felsorolt vizsgálati eredmények alapján- teljességgel elfogadhatóak, hogy a szorongása miatt vannak. Az Atarax szedése után kb 1 hónap múlva lehet kedvező irányú javulást észlelni - remélem, hogy ez lassan be is következik majd nála is! A gyógyszeres kezelés mellé viszont feltétlenül szükséges lenne -a belenyugvás és az elfogadás helyett- a lelki kezelés is, akár egyéni pszichoterápia, akár csoportos foglalkozás, pl. pszichodráma által is!
A cukorterhelés eredménye kapcsán csak annyit emelnék ki, hogy a terhelés alatti hullámzó cukorgörbe nem szokott jellemző lenni -bár nem tekinthető kórosnak- ezért 3 hónap múlva egy ismételt vizsgálatot javasolnék.
Üdvözlettel!
Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna