Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legújabb kérdések szakértőinkhez

Az orvos válaszol - kérdések a cukorbetegségről

nagyszakallzsuzsa120Cukorbetegséggel kapcsolatos kérdéseit felteheti Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna diabetológus orvosszakértőnknek, vagy böngészhet az eddig feltett kérdések és válaszok között!

Ha kérdést szeretne feltenni, előzetesen regisztrálnia kell és be kell jelentkeznie oldalunkon! A regisztráció ingyenes.

Miután elküldte kérdését, a Diab-Pont Kft. munkatársai átnézik azt, és a megfelelő szakértőhöz irányítják. A válasz elkészítése szakértőink elfoglaltságától függ, igyekszünk mihamarabb választ adni, de időbeli garanciát nem tudunk vállalni. A Diab-Pont Kft. fenntartja a jogot, hogy az oldal témájához nem illő kérdéseket ne közölje, a kérdés kategória besorolását megváltoztassa, más szakértőhöz irányítsa, illetve a szövegben módosításokat hajtson végre saját belátása szerint.

Felhívjuk figyelmét, hogy az oldalainkon kapott szakértői tanács nem helyettesíti a személyes konzultációt a megfelelő szakemberekkel és ha ennek elmulasztásából Önnek bármi kára származik, azért sem szakértőink, sem a Diab-Pont Kft. semmiféle felelősséget nem vállalnak!

 

A cukorbetegséggel kapcsolatban itt tegye fel kérdését!

 

Eddig beérkezett kérdések:

Tisztelt Drnő!
A napokban kaptam meg a cukorterheléses vérvizsgálatom eredményét. Sajnos csak hetek múlva tudok elmenni a szakorvosomhoz. Legyen kedves röviden kiértékelni, hogy van-e probléma a cukrommal, vagy az inzulin értékével. Köszönettel Nigan

Megnevezés Érték M.e. Megjegyzés Eltérés Referencia értékek
Klinikai kémia
Glükóz 5,1 mmol/L 3,5 5,5
Haemoglobin A1C mmol/mol 37,00 mmol/mol 22,00 44,00
Haemoglobin A1C 5,5 % 4,1 6,2
Vércukor 30 perces 7,6 mmol/L + 3,5 5,5
Vércukor 60 perces 8,4 mmol/L + 3,5 5,5
Vércukor 90 perces 6,7 mmol/L + 3,5 5,5
Vércukor 120 perces 6,2 mmol/L + 3,5 5,5
Immunkémia
Inzulin 12,8 uU/ml 5,0 25,0
Inzulin terhelés 30 perc 37,3 uU/ml + 5,0 25,0
Inzulin terhelés 60 perc 71,9 uU/ml + 5,0 25,0
Inzulin terhelés 90 perc 66,0 uU/ml + 5,0 25,0
Inzulin terhelés 120 perc 56,9 uU/ml + 5,0 25,0

Tisztelt Doktornō!

Az eredményeim:
Glükóz terhelés 0' 4,3 mmol/L
Glükóz terhelés 60' (68 percre vették le..) 3,7 mmol/L
Glükóz terhelés 120' 3,9 mmol/L

inzulin 0 perces 5,8 mIU/L
inzulin terhelés 60' (68') 20,8 mIU/L
inzulin terhelés 120' 12,1 mIU/L

HOMA-IR: 1,1

PCO miatt küldött az endokrinológia terheléses vércukor vizsgálatra. Az endokrinológushoz október végére van idōpontom.
26 éves vagyok, 174 cm, 53 kg.
PCO: UH-on polycisztás a petefészkem, szōrösödés, akne most a fō tüneteim.
A hízókúrám eredményeként az utóbbi pár hónapban 3 kg-ot sikerült híznom, ez idō óta jöttek újra elō az aknék.
Éhségérzetem nincs.

Hálásan megköszönném, ha addig is adna valamilyen támpontot errōl az eredményrōl!
Renáta

Tisztel Doktornő!

Segítségét szeretném kérni az alábbi eredményekkel kapcsolatban.

Glükóz terhelés 0' 4,9 mmol/L
Glükóz terhelés 60' 6,4 mmol/L
Glükóz terhelés 120' 4,7 mmol/L

Inzulin 0 perces 7,1 mIU/L
Inzulin terhelés 60' 65,6 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 33,7 mIU/L

HOMA-IR 1,6

Nagyon gyakori fejfájás (napi szintű), állandó éhség és szomjúságérzet, émelygés, puffadás, rossz körérzet, fáradékonyság és felborult menstruációs ciklus miatt készült a cukorterhelés. 29 éves, 169 cm, 60 kg vagyok.

Szeretném megkérdezni, hogy a fenti eredmények utalhatnak-e bármilyen problémára, szükséges-e további vizsgálat?

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel: K. Adrienn

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Érdeklődni szeretnék az alábbi terheléses vércukor eredményemről. Ez IR lehet?

Vércukor eredmények:
0 perc 5.0 mmol/l
60 perc 3.6 mmol/l
120 perc 3.8 mmol/l

Inzulin:
0 perc 8.90 uU/ml
60 perc 34.4 uU/ml
120 perc 24.55 uU/ml

Köszönettel
Veronika

Kedves Doktornő!

15 éves lányomnak PCO gyanú miatt IR vizsgálata volt. Az alábbi lelet készült:
glükóz fluoridos: 4. 3
Glükóz terhelés 60' 4,5 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 4,5 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 3,2 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 29,1 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 24,5 mIU/L
HOMA-IR 0,6

Szeretném tudni hogy felmerül-e az IR, ha igen milyen kezelési lehetőségek, diéták vannak amelyek elfogadhatók és betarthatóak egy 15 éves kamasz számára, pl. szigorúan csak 160 kalóriát fogyaszthat-e. Napi rendszerességgel sportol.
Válaszát előre is köszönöm
Eszter

Szép Napot!
Kedvey Doktornő a terheléses eredményemmel kapcsolatban kérném ki a véleményét.Ez mit jelent?
Vércukor 0perces:5,620
120/perces: 6,76
Inzulin:
0 perces:67,7pmol\l
60perces;589,8pmol\l
120 perces;309,8 pmol\l
Kell e diétàznom
Köszönettel
Zsóka

Kedves Doktornő!

A tüneteim IR-re utalnak. A laborom eredménye a következő lett:
Cukor:
0.: 5,2 mmol/l
60.: 5,5 mmol/l
120.: 5,9 mmol/l
Inzulin:
0.: 9,4 mlU/L
60.: 54,6 mlU/L
120.: 50,4 mlU/L

A laborom alapján van inzulinrezisztenciám? (esetleg kezdődő) Kellene diétáznom?

Válaszát köszönöm szépen!
B. Katalin

Tisztelt Doktornő!

Az alábbi eredményeimről szeretném kérni állásfoglalását:

Vércukor (éhgyomri): 7.0
Vércukor 120': 5,1

Inzulin (éhgyomi): 12,7
Inzulin 120': 56,7

Köszönettel:

Matuszka Andrea

Kedves Doktornő! Két sikertelen lombik kezelés után vagyunk párommal, most csináltattam inzulin terheléses vizsgálatot a biztonság kedvéért, eredményeim az alábbiak:
Éhgyomri glukoz: 4,5 mmol/l
60 perces glukoz: 4,0 mmol/L
120 perces gllukoz: 4,2 mmol/L

Inzulin: 4,4 mIU/L
Inzulin 60 perc: 37,5 mIU/L
Inzulin 120 perc: 34,1 mIU/L
Homa index: 0,88

Kérem szíves válaszát, hogy legalább efelől megnyugodjak, nem ez áll a meddőség hátterében.
Köszönettel: Szilvi

Tisztelt Doktornő/Úr

Segítségét szeretném kérni a leletem értelmezésében.

Glucose terhelés 0 perc 4.91 mmol/l 4.10 - 6.00

Glucose terhelés 60 perc 4.31 mmol/l * 6.70 - 9.40

Glucose terhelés 120perc 2.57 mmol/l ! 4.10 - 7.80

Insulin terh 0 perc 5.59 mlU/l 2.60 - 24.90

Insulin terh 60 perc 74.01 mlU/l

Insulin terh 120 perc 16.20 mlU/l

HOMA index 1.2

Várom a megtisztelő válaszát,

További kellemes napot kívánva,

Üdvözlettel:
Szentkereszti Enikő

További cikkek...

  1. Inzulinrezisztencia?
  2. Inzulinrezisztencia?
  3. Kell-e gyógyszer?
  4. cukor a vizeletben, de a vérben nem emelkedett
  5. Egy szúrás helyett 2 vagy több... Lehetőségek
  6. Hogy értelmezzem az alábbi értékeket?
  7. Miért szükséges az inzulinrezisztens kismamák cukorterhelése?
  8. Mit jelentenek az alábbi értékek?
  9. inzulinrezisztencia
  10. inzulin rezisztenciám van?
  11. inzulinrezisztencia?
  12. Inzulinrezisztencia áll fenn?
  13. inzulinrezisztencia?
  14. Közös ujjbegyszúró használata
  15. Terheléses vizsgálatom értékei
  16. Túl alacsony inzulinszint
  17. Inzulinrezisztencia laboreredmény
  18. Enyhe inzulinrezisztenciára gyógyszer kell?
  19. Mikortól kell inzulinozni?
  20. Inzulinrezisztencia fennáll-e a laboreredmények alapján ?
  21. inzulinrezisztencia
  22. Számolhatok-e IR-val?
  23. Minden emelkedik
  24. Inzulin rezisztenciám van?
  25. IR?
  26. Inzulinrezisztencia
  27. Terheléses cukorvizsgálat terhesség alatt
  28. Inzulin rezisztencia áll fenn?
  29. Inzulinrezisztenciám van?
  30. terheléses cukorvizsgálat során csökkenő glükóz
  31. Fennáll inzulinrezisztencia?
  32. IR laboreredmények
  33. Ön szerint mire utalnak az alábbi vércukor terhelés eredmények?
  34. Vércukor és inzulin értékek -normalis?
  35. Cukorterhelés
  36. .
  37. Van-e inzulinrezisztenciam?
  38. Inzulinrezisztencia?
  39. Cukorterheléses vizsgálat kiértékékelésének kérése
  40. Cukorterheléses vizsgálat után egyre alacsonyabb vércukorszint
  41. Milyen ez az eredmény ? IR ez mar?
  42. inzulinrezisztencia?
  43. Eredmény értékelése
  44. Alacsony vércukorszint?
  45. IR vizsgálat - van további teendő?
  46. IR
  47. Ezek az értékek inzulinrezisztenciára utalnak?
  48. Inzulinrezisztencia értékek
  49. Inzulinrezisztencia?
  50. Egy hete váltottam Actrapidról és Insulatartrdról Novorapdra és Levemirre.
  51. Inzulin-rezisztencia ?
  52. IR vagy sem?
  53. Inzulinrezisztencia?
  54. Szeretném értékeltetni az eredményemet.
  55. IR vagy sem?
  56. IR vizsgálat eredmény megfelelő?
  57. Mi a további teendőm?
  58. Cukorbetegség vagy nem?
  59. Kell-e orvoshoz fordulnom?
  60. magas vércukorszint
  61. Tanácstalan vagyok
  62. Inzulin rezisztencia?
  63. Van-e inzulinrezisztenciám
  64. Inzulinrezisztencia
  65. Mi a teendő?
  66. Lehet e gyerekünk
  67. Fennáll az inzulinrezisztencia?
  68. Költözés külföldre
  69. Kérhetem a gyógyszeres kezelést?
  70. Férfiaknak milyen problémát jelenthet az inzulinrezisztencia?
  71. Terheléses vércukor és inzulin vizsgálat
  72. Terheléses vércukor és inzulin
  73. Elég az életmódváltás?
  74. A leleteim alapján van inzulin problémám?
  75. Inzulinrezisztencia
  76. Jardiance 10 mg
  77. IR
  78. IInzulinrezisztencia?
  79. Cukorterhelés
  80. Lehet, hogy inzulinrezisztencia!
  81. Lelet ertelmezes
  82. Inzulinrezisztencia?
  83. Inzulin
  84. Inzulin
  85. Cukorbetegség gyanú, gyógyszeres kezelés?
  86. Nagyon rossz eredmény?
  87. Inzulinrezisztens vagyok?
  88. Inzulinrezistenciám van?
  89. Javult-e az inzulinrezisztenciám?
  90. Miért magas a cukrom-
  91. Inzulinrezisztenciám lehet?
  92. Inzulinrezisztencia?
  93. szénhidrát mennyiség
  94. Magas vércukor!
  95. Van-e IR-em az eredményem alapján?
  96. Cukorbeteg vagyok vagy még megelőzhető?
  97. Terheléses eredmény picit emelkedett
  98. Terheléses értékekkel kapcsolatos kérdés
  99. inzulinrezisztencia?
  100. Kórházi és otthoni cukormérés