Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Aki terhességi cukorbetegségben szenved, az szedhet homeopátiás gyógyszert?

Szakértőnk válasza

A terhesség ideje alatt fellépő betegségeket kezelni kell, de erősen leszűkül azon gyógyszerek köre, melyek ilyenkor alkalmazhatóak és nem károsítják a baba egészségét. A homeopátiás szerek ezért a várandósság ideje alatt jelentősen előtérbe kerülnek, mivel ezeknek nincsen mellékhatásuk, semmilyen kockázatot nem jelentenek sem a baba, sem a mama számára. Nem okoznak fejlődési rendellenességet, nem allergizálnak, teljes mértékben természetes alapanyagokból készülnek. Előállításuk során a kiindulási anyag hígítására laktózt vagy szacharózt használnak, ezek mennyiségét az alkalmazásukkor a terhességi cukorbetegség (valamint laktózérzékenység!) esetén figyelembe kell venni!
Tájékoztatásul néhány, gyakran használt készítményben előforduló segédanyag mennyisége: Boiron homeopátiás golyócskák: szacharózt és laktózt is tartalmaznak. 5 db (1 adag) golyócska kb. 40 mg tejcukrot tartalmaz.
Dr. Schüsler-féle sók: 1 db tabletta 250 mg laktózt tartalmaz.
Az összetett hoemopátiás gyógyszerkészítményekben – pl. Oscillococcinum, Coryzalia- különböző mennyiségű, tablettánként általában 170- 270 mg szacharóz található. A pontos mennyiségeket a gyógyszerhez csatolt betegtájékoztató tartalmazza, ezért mindenképpen olvassák el azt alkalmazás előtt.
Ha tünetei három napon belül nem változnak, mindenképpen forduljon panaszaival orvoshoz!

cukorbetegwebaruhaz