Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

A gyógyszerész válaszol - kérdések a cukorbetegség gyógyszereiről

gyongyi120A cukorbetegség gyógyszereivel kapcsolatos kérdéseit felteheti Dr. Kiss Gyöngyi gyógyszerész szakértőnknek, vagy böngészhet az eddig feltett kérdések és válaszok között!

Ha kérdést szeretne feltenni, előzetesen regisztrálnia kell és be kell jelentkeznie oldalunkon! A regisztráció ingyenes.

Miután elküldte kérdését, a Diab-Pont Kft. munkatársai átnézik azt, és a megfelelő szakértőhöz irányítják. A válasz elkészítése szakértőink elfoglaltságától függ, igyekszünk mihamarabb választ adni, de időbeli garanciát nem tudunk vállalni. A Diab-Pont Kft. fenntartja a jogot, hogy az oldal témájához nem illő kérdéseket ne közölje, a kérdés kategória besorolását megváltoztassa, más szakértőhöz irányítsa, illetve a szövegben módosításokat hajtson végre saját belátása szerint.

Felhívjuk figyelmét, hogy az oldalainkon kapott szakértői tanács nem helyettesíti a személyes konzultációt a megfelelő szakemberekkel és ha ennek elmulasztásából Önnek bármi kára származik, azért sem szakértőink, sem a Diab-Pont Kft. semmiféle felelősséget nem vállal!

 

A cukorbetegség gyógyszereivel kapcsolatban itt tegye fel kérdését!

 

Eddig beérkezett kérdések:

Tisztelt gyógyszerésznő!

Az lenne a kérdésem, hogy ha szétrágom illetve apró darabokra töröm a gyógyszert, akkor lesz-e valami komolyabb bajom tőle, illetve a gyógyszer hatásfoka mennyire csökken vagy esetleg elmarad-e? Elolvastam a betegtájékoztatót a tabletta szedésével kapcsolatban, de sajnos én nem tudom egészben lenyelni ezt a hatalmas tablettát. Próbáltam már GLOUP-al is, de ezzel sem sikerült! A merckformin gyógyszert lehetne-e szirupos vagy más fajta "könnyen" lenyelhető gyógyszerrel helyettesíteni? Előre is köszönöm mihamarabbi válaszát!

Tisztelt Doktornő!
21 éves lány vagyok, inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam. Egy éve napi 1 tasak Inofolikot szedek. Súlyfeleslegem nincs.

Egy évvel ezelőtti értékeim:
Vércukor 0' 3,27
Vércukor 60' 5,41
Vércukor 120' 4,48
Inzulin 0' 2,00
Inzulin 60' 87,70
Inzulin 120' 63,70

November 3.-án készült vérvétel eredményem:
Vércukor 0' 3,93
Vércukor 60' 8,73
Vércukor 120' 6,25
Inzulin 0' 2,43
Inzulin 60' 122,00
Inzulin 120' 144,00

A 60 perces vércukor értékem magasabb lett mint a tavalyi, ez már cukorbetegségre utal? Kérem mondja el a véleményét az értékekkel kapcsolatban.
Sajnos Merckformint nem szedhetem mert véres bélgyulladást okozott. Tudna olyan gyógyszert ajánlni ami nem okoz hasmenést? Valamint, gondolja, hogy szükségem lenne gyógyszeres kezelésre?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Uram/ Hölgyem,
Az érdekelne, hogy köteles vagyok-e átvenni olyan inzulint, ami fel lett bontva. Nem a dobozra gondolok, hanem a dobozban lévő perforált tartóra. Az egyik gyógyszertárban csak magát a partont (lantus) akarták oda adni egy zacskóban. Viszont így könnyebben összetörhet és nem is tartom normális dolognak. Miután nem vettem át, vissza kellett mennem, mert nem volt több raktáron. Mikor vissza mentem ugyanazt a patront akarta oda adni a gyógyszerész. ????
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Enita

Érdeklődni szeretnék GlucaGen 1mg Hypokit injekcióból hány darabot lehet egyszerre felíratni és mennyibe kerül?
Tisztelettel.
Csapó Gyuláné

Tisztelt Gyógyszerésznő!
érdeklódnék,hogy mi a véleménye a varga féle gyógygomba kapszuláról. most lettem cukorbeteg é olvastam,hogy van akinek helyrehozta a vércukrát.bízzak benne? vagy csak ezis divat termék? klinikailag bevizsgált? várom válaszát köszönettel:Márti

Szeretnék érdeklődni hogy napi 4 inzulin mellett ha jár eü.kiemelt közgyógyra havi 3 doboz tesztcsík akkor lehet-e íratni ha pl időn belül elfogyik általánosra?(Így jóval olcsóbb).Igaz-e hogy egyéb jogcímen fel lehet íratni mert másfajta támogatási rendszerbe tartozik?Köszönöm válaszukat.

Tisztelt Dr nö szeretnék felvilágosítást kérni hogy,mennyi tű jár mert eddig 50 kaptam és most 33. Mivel én napi négy inzulint adok magamnak 3nappali 1 éjszakait két pennel.Lehetséges,hogy nincsenek tisztába avval,hogy a Penekhez nagyon rossz minőségűek a tük.Fizikai lehetetlenség többször használni egy tűt. Köszönettel:Kovács Margit

Tisztelettel kérdezném, hogy a receptre felírható patika cukor milyen összetevőkből áll, milyen a GI-je? Van-e benne gyümölcscukor, vagy glükonon? Mennyi mennyiséget lehet belőle fogyasztani? Sütésálló-e?

Tisztelt Gyógyszerész Nő! 11éves,1tipusú,inzulinnal kezelt cukorbeteg kislány szedheti-e a Diabion kapszulát? Segítene-e az ingadozó magas vérc.szint. csökkentésében? Köszönöm válaszát! Kovácsné Rita

cukorbetegwebaruhaz