Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Tisztelt Dr!
2,5 éve első gyermekemnél 26 hetesen 8,7 a cukorterhelés, diétáznom kellett, dietetikushoz nem küldtek. Szülés után 6 héttel éhomi: 5,0 2 órás: 4,4.
Most ismét várandós vagyok, 13 hetes. Másik nőgyógyászom van, ő csak 22 hetesen akar elküldeni terhelésre az előzmények ellenére. Én nagyon aggódom ez miatt. Itthon mérem magamnak az egy órás értékek általában jók. Néha van hét fellett bár nem eszek fehér lisztet, cukrot és figyelek az étkezésre. Viszont egyik nap kicsit szédültem reggeli után fél órával 9,8-at mértem, egy órával 7,3. ez többször is előfordult ebéd és vacsora után is néha. Felesleges nézni a fél órát evés után, vagy ezzel valami baj van? Jövő héten újra megpróbálok beszélni az orvossal, hogy küldjön terhelésre. Amíg nem rendeződik nem lasz baja a babának? Válaszát előre is Nagyon Köszönöm.

Szakértőnk válasza

Kedves Érdeklődő!
Nem szükséges étkezés után fél órával is mérni a vércukrát, ugyanis ennek az értéknek nincs jelentősége. Nagyon jó, hogy odafigyel az étkezésre, és időnként ellenőrzi a cukorszintjét. Jelenleg nem kell mást tennie, és kérem, hogy ne aggódjon emiatt, ugyanis ez többet árthat Önnek, és a babának is, mint az aktuális cukorszintje.
Üdvözlettel!
Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna

cukorbetegwebaruhaz