Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Jó napot kívánok. Tegnap voltam terheléses vércukor és inzulin mérésen. Bár én nem látom vészesnek az eredményt de kicsit aggaszt az alacsony cukor szint. Előzményről annyit hogy négy éve meg állapítottak inzulinrezisztenciát. Akkor a baba tervezés miatt szedtem rá merckformint aztán nem vettem komolyan mert senki nem mondta hogy további teendő lenne. Akkor rosszabbak voltak az értékeim.
A mostani
Éhgyomri cukor 4,2mmol
30 perces 5,1mmol
60 perces 3,3mmol
120 perces 3,6mmol
Éhgyomri inzulin 6,6mIU/L
30 perces 69,3
60 perces 34,0
120 perces 42,9
HOMA 1,23
Azért csináltattam újra mert másfél éve folyamatos émelygés és hányás gyötör. Azt olvastam hogy a vizsgálat előtti három napban legalább 160g ch kell enni. Na most az állandó rosszulléteket úgy küszöböltem ki hogy egyszer eszek délben egy nap akkor is keveset. 160 gramm szénhidrát tuti nincs meg egy ideje naponta. Befolyásolhatja a mostani eredményt? Ezek az értékek nem jók?

Szakértőnk válasza

Kedves Érdeklődő!

A cukorterhelés eredménye alapján Önnek inzulinrezisztenciája (IR) van, amely magyarázhatja a rosszulléteit. Az Ön által alkalmazott étkezés a legkevésbé alkalmas az IR kezelésére, mivel ilyen esetekben napjában legalább 5x szükséges étkezni.

Üdvözlettel!
Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna

cukorbetegwebaruhaz