Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Kedves Takács Hajnalka!

Az alábbi dologban szeretném a segítségét kérni.
A kisfiam 22 hónapos néztek neki vas szintet vérből/ ami alacsony neki/ és mellette kérte a doktornő a cukor vizsgálatát is .
Éhgyomri vérvétel glükóz 2,6 mmol/l a normális a papiron 3,3-5,6 A vért levették 7:15-kor a vizsgálat a papiron pedig 12:15.
Megijedtem ettől hogy alacsony a cukra neki nem nagyon kapott eddig édességet illetve nem napi szinten inkább heti 1-2 alkalommal kapott túró rudit , pudingot, vagy joghurtot, illetve a ropit nagyon szereti azt is kapott azt azért többször.Illetve olyan süteményt evett amit én csináltam itthon de nem sokat evett abból se.
A doktornő azt mondta hogy várjunk még ezzel nem küldd el dietetikushoz majd a 3 hónap múlva esedékes vas szint ellenőrzés után .A védőnő viszont azt tanácsolta ne nagyon adjak neki olyan ételt ami hozzáadott cukrot tartalmaz.
De én aggódom a kisfiam egészsége miatt és nem tudom hogy most mit adhatok neki milyen ételt kerüljek hogy ne legyen baja.
Mit jelent ez hogy alacsony , hogy alakul ki mitől?

Kérem segítségét hogy mit adhatok neki.

Szakértőnk válasza

Kedves Érdeklődő Édesanya!
Szeretném megnyugtatni, hogy kislánya biztosan nem cukorbeteg és elegendő a következő vérvételnél kontrollálni a vércukorszintjét. Teljesen eltiltani a cukorral készült ételektől nem szükséges, de természetesen -mint mindenben - itt is fontos a mértékletesség. Véleményem szerint az eddigi étkezési szokásaikon nem szükséges változtatni. Legalább napi 5x étkezzen és alkalomszerűen fogyaszthat édességet is.
Üdvözlettel! Dr. Zsuzsanna

cukorbetegwebaruhaz