Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

A minap kezdtem el a diétámat, melynek egyik része a folyadék bevitel. Alapvetően a víz sokak számára nem olyan kívánatos, de szörppel már bárki bármennyit meg tud és akar is inni, legalábbis tapasztalataim szerint. Viszont a normál szörpök úgy gondolom nem férnek bele egy diétába.
Felfedeztem a kedvenc boltomban, hogy árulnak diabetikus szörpöt, meg is lepődtem a rajta lévő értékeken, melyek mindenképpen beleférnek egy diétába, de felmerült a kérdés: egy diabetikus szörp mennyire egészséges?
Elvégre a kívánt hatás elérésére bizonyára sok-sok mesterséges anyagot használnak, de erről nem igazán van említés a terméken.

Szakértőnk válasza

A tiszta eredetű, természetes ásványvíz a legalkalmasabb a biológiai vízigény kielégítésére. Számos, táplálkozásfiziológiailag fontos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában.Aki ásványvízzel oltja szomját, annak nem kell aggódnia alakjáért: a természetes ásványvíz kalóriamentes. Ezzel ellentétben a szörpök rengeteg kalóriát, fruktózt (gyümölcscukrot) tartalmaznak, amik a triglicerid-szintet emelik, a hozzáadott cukor által a fogakat is roncsolják. Ez csak néhány volt a nagy mennyiségben fogyasztott szörp hátrányaiból. Nem tudom Ön milyen szörpöt talált, ami a diétába beilleszthető lenne, ahhoz legalább a gyártót tudnom kellene, hogy az összetevők után nézhessek. A Diab-Pont oldalán viszont találtam olyan diabetikus szörpöt (Mautner), ami édesítőszerrel készült, tehát kalóriát az édesítés által nem tartalmaz, a benne levő gyümölcskoncentrátum fruktóz tartalmazhat, de nem olyan mennyiségben, mint a normál szörpök. Fogyasztásuk megengedhető, ha valaki nem tudja meginni a napi minimum 1,5 liternyi folyadékot. De javasolnám, hogy próbálja kiegészíteni természetes ásványvízzel, gyümölcsteával.

cukorbetegwebaruhaz