Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Az IDF felhívása alapján az „Alapítvány a cukorbetegekért” a Magyar Diabetes Társaság (MDT) szakmai támogatásával kétéves páciensoktatási lehetőséget kínál az ország cukorbetegeinek és szervezeteiknek. A szakmai programban az MDT betegoktatásban jártas szakemberei tartanak rövid előadásokat, amelyek rögzített változata és a hozzájuk tartozó ábrák honlapunkon folyamatosan elérhetők. Az előadások szerkesztett változatai a Diabetes betegtájékoztató lapban is megjelennek.

Páciensoktatási program felnőtt cukorbetegeknek

Háttér: A Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) határozata szerint a 2009-2013-as időszakban a Diabétesz Világnap témája a diabéteszoktatás és a megelőzés. A kampány célja, hogy felhívja a diabéteszgondozásban részt vevő valamennyi érintett figyelmét a cukorbetegség megértésére és a kockázat csökkentésének fontosságára.

A program célja: Korszerű, szakmai alapokon nyugvó páciensoktatási lehetőség nyújtása felnőtt cukorbetegeknek és közösségeiknek.

A program bevezetése: Az IDF felhívása alapján az „Alapítvány a cukorbetegekért” a Magyar Diabetes Társaság (MDT) szakmai támogatásával kétéves páciensoktatási lehetőséget kínál az ország cukorbetegeinek és szervezeteiknek. A programot a Magyar Diabetes Társaság XX. Jubileumi Kongresszusa előtti Civil Fórumon mutatta be.

Hiteles információk: A szakmai programban az MDT betegoktatásban jártas szakemberei tartanak rövid előadásokat, amelyek rögzített változata és a hozzájuk tartozó ábrák honlapunkon folyamatosan elérhetők. Az előadások szerkesztett változatai a Diabetes betegtájékoztató lapban is megjelennek. Minden előadáshoz rövid teszt is tartozik, amit akár az interneten www.diabetes.hu/oktatas/tesztek , akár a Diabetes lapban lehetőség van kitölteni. A vállalkozó kedvűek a teszteken keresztül lemérhetik, hogy mennyire sikerült megérteniük, feldolgozniuk az adott témát. Amennyiben bármelyik témával kapcsolatban kérdése van, azt felteheti a fórumon keresztül, és szakértőnk hamarosan válaszol.

Játékos tudás: Az oktatáshoz, illetve a tesztekhez kapcsolódóan játékot hirdetünk egyéni és csoportos (klubok, egyesületek) részvételi lehetőséggel. Mindkét kategóriában az év folyamán a legjobb eredményt elérők értékes jutalomban részesülnek.

betegoktatas01 betegoktatas02

www.diabetes.hu/oktatas

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

cukorbetegwebaruhaz