Diab-Pont Közösség

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

Van egy különleges varázsszó, amit csak ketten értenek. Egy pici lány és az ő apukája. Ez a szó az „Apaka"

Elég suttogni halkan, hogy valaki elgyengüljön tőle és csak mosolyogjon átszellemülten. Lehet mondani futva, lelkesen, amikor esete nyílik az ajtó. Lehet üvölteni könnyes szemmel, amikor elesik valaki a járdán és ölelést vár, gyógyító puszit a horzsolásra. De lehet kiabálni fejhangon visítva, a földön fetrengve, hogy valaki mérgesen, türelmét veszítve kiságyba vigyen gondolkodni.

Ez a szó képes arra, hogy valakit felkeltsen minden áldott reggel pontban fél 7-kor és vércukrot mérjen a lábujjacskából és inzulint adjon be az álmosan odatartott popsiba. Ezután tiszta pelenkát adjon a popsira és lánykáját visszatakargassa, kakaót készítsen neki és bögrében, szívószállal az ágyba vigye azt.

Ez a szó képes arra, hogy valaki gyümölcsöket hámozzon és méricskéljen darabonként vagy egy ebéd szakácskönyv által megadott összetevőiből komplett matematikai egyenleteket hozzon létre és a végén egy szénhidrátban kifejezhető értékbe konvertálja.

Ez a szó képes arra, hogy egy apukát a kórházi kiságy mellett lévő kényelmetlen széken tartson napokig éjszakánként, hogy a fáradt, nappali műszakos anyakát leváltva őrködjön az ágyban szuszogó buksi felett, majd azután reggel a kórházból egy kávéval dolgozni induljon.

Ez a szó képes arra, hogy valaki játékpohárból nem létező kávét kortyolgasson és játéktányérból műanyag grillcsirkét falatozzon, majd a száját megtörölve meg is dicsérje a fenséges falatok készítőjét.

Ez a szó képes arra, hogy valaki éjjel a folyamatosan nyitvatartó hipermarketbe autózzon azért, mert lánykája csak diabetikus málnaszörpöt hajlandó inni, hogy a magasabb vércukrát némi folyadék segítségével levigyük és sajnos a málnaszörpnek akkor épp híjján vagyunk.

Ez a szó képes arra, hogy valaki önként átvegye a felügyeletet két égetően rossz kiskorú felett, hogy anyaka kicsit fellélegezhessen és feltöltődhessen, pár órára beszélgetni vagy kávézni mehessen.

Ez a szó képes arra, hogy valaki munka után órákon át üljön egy gyermekorvosi rendelőben a havi szokásos receptek megírására várva ezer visító gyerek között, hogy a sajátjának ne kelljen beteg kölykök között csupán csak papírokra várnia.

Apaka... ez valóban egy igazi varázsszó.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

cukorbetegwebaruhaz